Etiketter

, ,

Där hoppets strimma genomlyser allt!

Igår satt jag vid min älskade storasyster Gun-Britts dödsbädd och fick vara med då hon tog sitt sista andetag. En mäktig stund där sorg, tårar och saknad blandades med tacksamhet och glädje. Under sin sjukdomstid var hon trots lidande full av tacksamhet och sa gång på gång: Jag har det så bra. Hon var 11 år då jag föddes och har liksom alltid varit där. En fantastisk förebild som visat och lärt mig mycket om livet, om det som är vackert, sant och värt att älska. Det var också hon som lärde mig att spela piano. Sorgen och saknaden känns oändlig. Nu har döden skilt oss åt. Men, jag tror inte det är slutet. Störst av allt är kärleken, deklamerar Gun-Britt i slutet av en av sina predikningar (går att läsa här).

Kärleken ÄR starkare än döden! ”Döden är uppslukad och segern vunnen. Du död, var är din seger? Du död, var är din udd?” utropar Paulus i 1 Kor 15:56-55. Han fortsätter: ”Dödens udd är synden, och syndens makt kommer av lagen. Men Gud vare tack, som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus”.  Guds son, Jesus Kristus blod renar oss från all synd och förbereder oss för ett liv i härlighet, som motsvarar vår djupaste längtan. Liksom övergången från ett liv i livmodern till jordelivet tror jag på en övergång från detta livet till ett liv i ännu större härlighet. Hoppets strimma genomlyser allt!!

Ett stort glädjeämne

Kea berättade i det senaste inlägget om ett danskt par, Charlotte och Thorkild Jörgensen, som är villiga att komma till Loki för att efterträda oss. Vi är mycket glada att saker och ting faller på plats så att detta kan bli verklighet. Svenska Barnmissionen går in och tar ett ekonomiskt ansvar för processen, Danska Barnmissionen tar ett juridiskt ansvar för paret och LEDO, vår lokala organisation öppnar famnen för dem.

Kea och jag åker ut igen den 23 september och kommer hem för att fira jul med barn och barnbarn. Charlotte och Thorkild kommer strax efter och i höst kommer vi att arbeta intensivt med att coacha dem in i de olika arbetsuppgifterna. Vi behöver mycket av Guds nåd och vishet i allt detta men vi är otroligt tacksamma att vi äntligen kan se en hållbar fortsättning på det vi startat upp i Loki. 

Oförglömliga stunder och höjdpunkter

Att få tillbringa ett antal månader i svensk vår och sommar är förstås underbart för oss. För mig är det terapi att få plantera och odla blommor och grönsaker i vår trädgård och Kea trivs med att snickra och dona. Ett fint uterum som han påbörjade för två år sedan stod klart till midsommar, som vi traditionsenligt firar med mina två bröder och deras fruar, paret Ekmans och min kusin Christer, och det har sedan använts flitigt för barn och barn, barnbarn, släkt och vänner.

Att få tillbringa ett antal månader i svensk vår och sommar är förstås underbart för oss. För mig är det terapi att få plantera och odla blommor och grönsaker i vår trädgård och Kea trivs med att snickra och dona. Ett fint uterum som han påbörjade för två år sedan stod klart till midsommar, som vi traditionsenligt firar med mina två bröder och deras fruar, paret Ekmans och min kusin Christer, och det har sedan använts flitigt för barn och barn, barnbarn, släkt och vänner.

Ja, vi har haft fantastiska stunder med våra barn och deras familjer, släktingar och vänner. En av höjdpunkterna var då Kea fick sin 70-årsönskan uppfylld: en helg med våra sex barn, utan respektive och barnbarn. Det har inte hänt på många år och det blev en oförglömlig helg fylld av både skratt och gråt, minnen, sång och musik. Att det blev ett fel i tårtdekoreringen fick vi leva med. Felet fick KeA att tro att det skulle vänta en ny Kia där ute.

En annan höjdpunkt var förstås vårt återkommande barnbarnläger eller kusinläger som vi också kallar det. Detta år med 11 barnbarn under 4 dagar med temat Rymden. Bilderna på slutet av inlägget får tala för sig själva.

Akut läge

Men Loki kallar på uppmärksamhet även under denna s.k. hemma-tid och för Kea blev det att akut resa dit en vecka i slutet av juli då Maureen, som sköter det mesta av ekonomin, blev svårt sjuk. Nu är hon på bättringsvägen, tack o lov, och tillbaka i arbetet igen. Under veckan i Loki kunde Kea också ta bilder på skolan, som fått en uppfräschning med målningar på väggarna och plantering av blommor. Han kunde också följa upp arbetet med byggandet av nya latriner, ett måste då Hälsoministeriet hotat att stänga skolan på grund av de nuvarande latrinernas beskaffenhet. 

Open Heart

Innan vi lämnar Sverige åker vi en vecka till Ukraina där Barnmissionen har sin årliga Open Heart konferens. Det blir spännande att få se Barnmissionens fantastiskt fina arbete där och få träffa medarbetare från många olika länder. Charlotte och Thorkild kommer också dit så det blir ett fint tillfälle att få prata oss samman inför det som ska komma.

Slutar här och önskar er alla en härlig sensommar , öppna hjärtan och en höst och framtid där hoppets strimma får genomlysa allt!

Vill ni stötta vårt arbete går det bra att göra det här: https://barnmissionen.se/bli-loki-fadder/

Birgitta vid datorn