… önskar vi släktingar, vänner och sponsorer!

JULKLAPPAR har vi redan fått många! En var när de övergivna tvillingarna Esibitar Birgitta och Esekon Kea efter mer än ett års kamp äntligen kunde tas till Trosgnistans barnhem i Komotobo. Som genom ett under fick vi släktingarnas medgivande till slut. Nu får de god omvårdnad och kärlek. Våra hjärtan jublar. Att se barn lida är något av det värsta som finns.

p1140101

15440307_1640719949287500_5014783223164810204_o-1

En annan var när Losike (som var nära att dö men fick hjälp genom ett upprop av Barnmissionen) tillsammans med den funktionshindrade flickan Ikimat kom tillbaka till Loki för att fira jul med sina familjer. Att se Losike frisk och stark och Ikimats glädje då hon blev omkramad av sin moster var fantastiskt. Båda har plats på Trosgnistans handikappcenter, också i Komotobo. De åker tillbaka dit efter jul där de får träning, omvårdnad och möjlighet till skolgång.

Vi är också glada för flera nya matpaketfaddrar. Nu har vi 80 barn som får matpaket varje vecka. En otrolig hjälp för dessa barn som tas om hand av släktingar eller grannar som redan kämpar att få maten att räcka till. Många barn har mist sina föräldrar i AIDS. Antalet HIV smittade har börjat gå tillbaka tack o lov men effekterna av det tidigare höga antalet är märkbart. Många dör och lämnar barn efter sig. Enligt AC (Area Chief) är 800 barn i Loki utsatta och i behov av hjälp.

 

Ni som är skolfaddrar eller på annat sätt sponsrar skolan kan glädja er med oss. Vi har klarat av att driva skolan ännu ett skolår! Barnen har fått god undervisning, mat och frukt, möjlighet till lek och rörelse, blivit firade vid vårt stora födelsedagskalas, fått medicinsk hjälp vid behov och mycket annat. Lärare och annan personal har fått sina löner i tid och även i år kunde vi ta lärarna på en studieresa till Lake Turkana. Nästa år tillkommer ca 45 barn så det blir totalt ca 550 barn. Fler skolfaddrar behövs! Vill du bli en värvare av skolfaddrar så ta kontakt med oss.

 

ANA kvinnorna fortsätter kämpa på med sina olika företag. ANA Shop & Café, måste tyvärr läggas ner på grund av för stor konkurrens och för dålig köpkraft. Men vi har andra idéer som vi ska dela mer senare. Bageriet går mycket bra och vi hoppas kunna expandera nästa år, likaså då det gäller smyckesförsäljningen.

 

I år åker vi inte hem till Sverige. Vi firar vartannat år med barn och barnbarn och det här året firar de med sina makars familjer. Så vi har bestämt att vara kvar här ute. Känns givetvis tomt att inte få vara nära familjen men tiden går fort och i början på april får vi träffas igen. Då, i april, väntar vi på nedkomst av ett antal nya barnbarn! STOR glädje!! Om allt går väl ökar vi barnbarnsskaran med en hel del procent:)

p1100900

 

Hösten brukar vara den svalaste perioden med en hel del regn här i Loki men i år är det annorlunda. På telefonen läser jag varje dag: Risk för regn 0%! Vi har haft ett enda riktigt regn sedan vi kom i början på oktober. Fast idag stod det faktiskt: Risk för regn 34%! Så det finns hopp! Mina fötter svullnar i värmen och är som stockar på kvällen. Nu har jag börjat använda stödstrumpor. Ingen hit precis i 37-38% värme.

 

Det har varit en mycket intensiv period sedan vi kom ut med många besök och mycket arbete. Genom Barnmissionen har vi tagit stora kliv då det gäller bokföringssystem och administration vilket känns bra. Men vi upplever fortfarande att vi behöver hjälp av ett yngre par som kan satsa här ute tillsammans med oss för att senare ta över mer och mer. VAR finns NI???

 

Det ska bli skönt med ett litet avbrott snart. Den 21 flygs vi av AIMAIRl till Lodwar och därifrån med flyg 740 till Eldoret. Där hämtas vi av några missionärsvänner som tidigare arbetade här i Loki. De tar oss till sitt hem i Tinderet där vi ska fira jul med dem. Det ligger naturskönt uppe i bergen där det är svalt och skönt. Blir härligt! Men den 26måste vi ta oss ner till Nairobi för att förnya våra visum. Vi hade hoppats att de permanenta arbetstillstånd vi sökt skulle vara klara men ack, sånt tar tid här. Den 3 januari flyger vi tillbaka till Loki med MAF och sedan fullt ös igen.

 

Redan den 8 jan kommer Eva-Marie, George och Gunnar tillbaka som volontärer. De ska hjälpa oss praktiskt under ca 2 månader. Fantastiskt bra! De var här förra hösten också och hjälpte till. Ovärderligt!

 

Tänkte skriva kort men det är svårt då det finns så mycket att berätta. Hade kunnat fortsätta länge till och berätta om bymötena, KeAs workshop, syprojektet och nya visioner och drömmar vi har inför 2017. Men nu ska jag inte trötta er mer. Så jag slutar som jag började:

 

GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

 

Låt oss ledas av stjärnan till barnet i Betlehem – och ge HONOM våra gåvor

P1130890.jpg