Man blir så glad när man ser vad en sponsorpeng kan få betyda! Mary Apua är en av de många studenter som fått hjälp till gymnasiestudier. Efter studentexamen gick hon en datakurs på vårt Hannah-Emuriakin Computer Training Centre.

Nu har hon ett riktigt jobb och sköter kontoret på en nyöppnad bilverkstad i Loki, 4 North. Hon lägger på egen hand upp en databas i Excel för reservdelar, fakturahantering osv. Vi tackar Students 4 Charity i Lund för en jättefin insats!

Mary Apua

Mary Apua

Mary tillsammans med Maureen som sköter den digra administrationen av studiestödsprogrammet

Mary tillsammans med Maureen som sköter den digra administrationen av studiestödsprogrammet

Khadidja, nutritionist i Seeds of Peace Africa

Khadidja, nutritionist i Seeds of Peace Africa

Khadidja Youssuf har också fått hjälp till utbildning genom vårt Mapendo Student Support program. Hon har studerat till nutritionist och fick nyligen jobb här i Loki hos Seeds of Peace Africa, som bl.a. jobbar för att utveckla lämpliga jordbruksprogram i vårt område och förbättra barn och vuxnas hälsa genom utbildning i näringslära. Khadidja besöker skola efter skola och delar med sig av sina nyvunna kunskaper! Ett stort tack till hennes trogna sponsor som gjorde detta möjligt!

dsc04406Angeline Epuyo är ytterligare en av våra MSS elever som tog studenten 2014. Hon jobbar nu som resurslärare på vår skola Hannah-Emuriakin i väntan på att få möjlighet att läsa vidare.

För närvarande har vi 30 elever i programmet. Så gott som samtliga är föräldralösa eller kommer från mycket fattiga förhållanden. Och varje år i januari står nya står i kö med brev i handen där dom vädjar om hjälp. Tyvärr måste vi säga nej till många! Och det är hjärtskärande.

MEN – Du kan vara med och ändra på detta! Bli en fadder för Loki Student och 350 kr / månad genom Barnmissionen! – följ länken här: barnmissionen

 

Med glädje från /

KeA & Birgitta