Med Barnmissionen ropar vi för Loki

Nalivo i Birgittas famn

Naliwo i Birgittas famn

Hellooo! – (med en speciell betoning på ååå!) hör man ofta barnen i Loki ropa efter en på gatan. För att hälsa kanske, men egentligen mer för att bara påkalla uppmärksamhet, för att bli sedda. Och många, många är de barn som inte blir sedda. Som behöver bli sedda, få möta ett vänligt leende, få en tröstande kram, ett ord av uppmuntran. Få tas upp i en kärleksfull famn.

Som Naliwo. Hennes mamma Caroline var en av de duktigaste kvinnorna i ANA’s smyckesverkstad. Men Carolines liv gick inte att rädda när hon plötsligt blev mycket dålig en natt i slutet av november. Inom några timmar hade hon lämnat kampen i den här världen och även lämnat efter sig tre små barn. Vi mötte barnen tillsammans med deras mormor i kyrkan igår.

På något sätt har vi fått bli en röst från Loki för många av dessa barn och ungdomar. Och vi vill fortsätta ropa och vädja till er som funnits med ett tag som faddrar och understödjare. Och till er som inte finns med ännu, men skulle kunna:

Följ med oss i detta oerhört angelägna arbete som vi nu bygger vidare genom Barnmissionen, vår nya huvudman i Sverige.

Bli Loki Fadder! – Klicka bara på orden nedan!

492 barn i Hannah-Emuriakin skola som behöver en sponsor

492 barn i Hannah-Emuriakin skola som behöver en sponsor

LOKI FADDER – 100, 200, 300, eller valfritt högre belopp per månad – blir skolgång för barn i Loki och stöd till angelägna projekt som sjukvård, latriner etc. – i rutan ”Annat belopp” – skriv Loki-fadder följt av belopp.

LOKI BARN – 200 Kr / månad blir ett matpaket i veckan för speciellt utsatta barn. ni får ett ”eget” barn att följa – i rutan ”Annat belopp” – skriv Loki-barn följt av belopp.

LOKI STUDENT – 350 kr / månad – Gymnasieutbildning för föräldralösa ungdomar. Ni får en ”egen” student att följa – i rutan ”Annat belopp” – skriv Loki-student följt av belopp.

 

 

Vinterpaus och Open Heart Conference med Barnmissionen

Efter några underbara veckor hemma i Sverige med våra barns familjer, en fantastisk jul- och nyårshelg där vi också till slut fick njuta av både snö och kyla, åkte vi ner till Malmö och Barnmissionens Open Heart konferens, bara en vecka innan det var dags att ta flyget ut till Kenya.

Bosse Wallenberg - Generalsekreterare

Bosse Wallenberg – Generalsekreterare

Det var en fantastiskt intressant vecka. Först mötet med Barnmissionens medarbetarstab i Malmö och sen få delta i den internationella konferensen där vi fick träffa människor från Ukraina, Moldavien, Filippinerna, Bangladesh, Kenya, Zambia, Burkina Faso, Elfenbenskusten, Island, Färöarna, Tyskland, Finland, Danmark och Norge.

Barnmissionens verksamhetsländer

Barnmissionens verksamhetsländer

Vi är mycket imponerade av Barnmissionens arbete och det känns fantastiskt att få bli en del av denna familj. En halv miljon människor får hjälp till ett värdigare liv genom arbetet och presentationerna som gjordes var både rörande och inspirerande. Allt från utsatta barn i det kalla och fattiga Moldavien som får värme, mat och kärlek vid Barnmissionens barncentra till nystartade kycklingfarmar i heta Elfenbenskusten som öppnar vägar för ett stort antal fattiga familjer att få en inkomst.

Vi fick flera tillfällen att berätta om arbetet i Loki – Emuriakin och från många håll, inklusive Barnmissionens ledning och styrelse, fick vi uppmuntrande och välkomnande ord. Så nu känns det tryggt att vara tillbaka i Loki och med Barnmissionen i ryggen få jobba med båda närliggande och långsiktiga frågor som kan trygga tillvaron för både barn och vuxna här i Loki.

TACK FÖR ATT NI HÄNGER PÅ OCH FINNS MED OSS I DETTA!

Era medarbetare  KeA & Birgitta

 

Några bilder från de senaste veckorna

Fikapaus på Barnmissionen

Fikapaus på Barnmissionen

Nalle donerad av vem? Jo inte mindre än Sveriges bästa fotbollsspelare!

Nallen donerad av vem? Jo inte mindre än av Sveriges bästa fotbollsspelare!

Open Heart Conference i Malmö

Open Heart Conference i Malmö

Huvudgata

Huvudgatan i Loki

Loki here we come!

Loki here we come!

With Time & Susie

With Time & Susie

Rachael i ANA Shop & Café

Rachael i ANA Shop & Café

En glad liten fyr!

En glad liten fyr!

Glada glador med perspektiv på tillvaron

Glada glador med perspektiv på tillvaron