Som vore det mitt eget!

IMG_5027Sången ”Prendre un enfant par la main, Pour l’emmener vers demain” (Att ta ett barn i handen för att leda det mot morgondagen) med Yves Duteil gick rakt in i hjärtat där jag stod i köket med disken häromdan. Bilden med Birgitta och det lilla barnet i famnen kom till mig direkt!

Hennes sätt att hålla barnet beskrivs så fint i Yves Duteils finstämda sång och lyrik som slutar: ”Prendre un enfant pour le sien – Att ta emot ett barn som vore det mitt eget”. Lyssna gärna genom att klicka på länken nedan – vackert! – även om man inte förstår franska. mqdefault

Julen

Julen handlar ju också om att ta till sig ett barn – Guds stora gåva till världen – Jesus. Numera inte barn men istället den som kallas ”Underbar i Råd, Väldig Gud, Evig Far, Fridsfurste”. Verkligen något att ta till sig i en alltmer turbulent och snedvriden värld!

Nyss hemkomna från Loki, där så många barn ofta saknar en värmande famn eller mat eller någonting att skyla sig med och där absolut inget påminner om en jul i annalkande, kan kontrasterna knappast bli större när man först anländer till Nairobi med tusentals ljusslingor på och i varuhus och mörkhyade tomtar och sen till ett Sverige med oändligt mycket mer av ljus, glitter, girlanger och skyltfönster dignande med ett överdådigt utbud av alla slag!

Då känns det som en alldeles extra förmån att få fortsätta arbetet i Loki för att, i samarbete med alla er som på olika sätt stöttar oss, vara med och skapa bättre förutsättningar och en mer tryggad framtid för både barn och vuxna.

xlogo.png.pagespeed.ic.WUNZc4M9vPFrån årsskiftet kommer vi att arbeta under Barnmissionen, barnmissionen.se, som blir vår nya huvudman, sen våra kontrakt med MAF har avslutats. Barnmissionen har bred och lång erfarenhet av liknande arbete i många delar av världen. Detta skapar trygghet och förutsättningar för långsiktig hållbarhet. Birgitta och jag kommer fortsatt att leda arbetet där ute och vi ser idag ingen bortre gräns för vårt engagemang.

Många av er får i dagarna ett brev från Barnmissionens generalsekreterare Bo Wallenberg som berättar om övergången till organisationen och hur man kan fortsätta att ge. Ni kan läsa brevet här. Brev Barnmissionen

Och för er som vill börja stödja vårt arbete kan man ge direkt till Barnmissionen.

Sätt in din gåva på Plusgiro: 901080-2 eller Bankgiro: 901-0802 med följande märkning:

  • Skolfadder eller stöd till andra utvecklingsprojekt – Loki Fadder, 100 kr, 200kr , 300 kr osv / månad eller engångsgåva

  • Stöd till matpaket eller gymnasiestudenter: Barn/Student, 200 kr/mån för matpaket och 350 kr/mån för studentstöd

  • Eller direkt via Barnmissionens hemsida barnmissionen.se, klicka på Gåva och till Loki Fadder

Orsa

Innan vi reser tillbaka i slutet av januari får vi glädjen att fira Jul tillsammans med vår stora, härliga familj. I år blir det på Trönnagården i Orsa, stor nog att härbärgera oss alla. Skall bli så underbart!

Till sist önskar vi er alla en underbar och välsignad Jul- och Nyårshelg. Vi ser fram emot att höra ifrån er inför det nya året!

Era tillgivna
Birgitta & KeA

 

Lite bilder och text om det som hänt i Loki den senaste tiden:

P1050456

Marken runt skolan och Loki är grönt efter höstens regn

P1050371

ANA-kvinnorna samlade för årsmöte och glada lekar!

P1050273

Datakurs i biblioteket för externa kunder

P1040729

Ett av höstens projekt – staket runt skolan

P1050124

Gräddande av chapati för Renates avskedsfest – Renate från Tyskalnd har jobbat över 30 år i Loki inom missionssjukvård!

P1050188

IMG_5004

LEDO teamet med besök av Maud Andersson och Wanjau Nuba från Barnmissionen

P1040065

Vi hoppas på verklig soluppgång över Turkana och dess folk!

P1040357