Light for a darkened world?

Hope for a heart of sin?

Peace for a restless soul?

Love for the lowly and outcast?

Jesus is the answer. He is the reason for the season!

 

Jesus sa: Jag är världens ljus. Joh 8:12

Vi vill önska alla våra vänner, släktingar och understödjare en riktigt GOD JUL och tacka för ett FANTASTISKT år! Ett speciellt tack till alla volontärer och besökare för era praktiska insatser på plats i Lokichoggio. Vad vore vi utan er!!!

04-DSC06759

Nästa år står för dörren med nya härliga utmaningar. De två största är:

1 – Att arbeta med våra lokala samarbetspartners så att de succesivt kan ta över och sköta de olika projekten.

2 – Att få skolfaddrar till våra 450 skolbarn så de kan få fortsätta på Hannah Emuriakin. Insamlingen har redan startat och kommer ske via MAF Sweden. Var med eller sprid behovet till vänner och bekanta. Alla uppgifter om hur man gör går att läsa på www.emuriakin.se  Vi är djupt rörda över den respons vi redan fått.

Andra utmaningar är:

 • att rusta den nya delen av skolan och samlingshallen med bänkar, skåp, hyllor mm,
 • fortsätta att utveckla skolgården med gungor och andra lekmöjligheter
 • bygga dushar för barn och personal
 • tillverka skolbänkar
 • bygga och uppföra fler latriner – vi har fått mer pengar från Erikshjälpen ABC via EFK församlingen Hylliepark i Malmö för detta vilket vi är mycket glada för. Mer än 20-talet personer har redan grävt och förberett för att få latriner. Latrinprojektet är oerhört värdefullt och förbättrar märkbart hygien och hälsa
 • att få till en ny gruppverksamhet i kvinnoarbetet ANA som ersättning för restaurangen som tyvärr var tvungen att läggas ner
 • att utveckla kvinnoarbetet till att bli mer självgående
 • att bymötena som hålls två gånger i veckan får fortsätta vara en källa till andlig och social utveckling
 • att Mapendo Student Support kan fortsätta att inspirera och hjälpa ungdomar till gymnasie- och eftergymnasiala studier
 • att vi ska kunna fortsätta att stötta människor som behöver akut medicinsk hjälp och därigenom rädda liv
 • att vi tillsammans med er får vara en utsträckt hand till fattiga och sargade människor och ett redskap för fred i denna eftersatta del av vår värld

För tillfället är KeA och jag i Sverige för att fira jul. Vi kom den 15 januari och reser tillbaka den 3 januari. Jag är tacksam att mitt ryggont börjat ge med sig och vi ser fram emot en jul med barnen och deras familjer. Vi blir 22 på julafton och 24 på juldagen! På mellandagarna kommer Emil, Stina och barnen från Umeå. Stina är sjuksköterska och kunde inte komma loss till själva julen.

En sak som gläder oss mycket är att Jonas, vår son, kommer tillsammans med sin familj , hustrun Emma, barnen Hugo 9, Beninne 7 och Li 2, till Lokichoggio den 23 januari för att hjälpa till i tre månader. Vi får också ut en volontär från Umeå samma tid, Linda Vestermark, som ska hålla sykurser för kvinnorna i en månad.

Every blessing / Birgitta