Ett Värdigt Liv?

Isak, hjälplös i sanden utanför hyddan

Det är inte värdigt som dom har det! – Birgitta kom hem och var märkbart djupt tagen! Hon hade precis besökt några av de s.k. ”vulnerable children” i deras hemmiljö tillsammans med Jennifer, en av våra medarbetare i Loki. Dom fann lille Isak, funktionshindrad både mentalt och fysiskt och som är en av de drygt 80 barn som får ett matpaket varje vecka, liggande halvt naken rätt ner i gruset vid familjens hydda. När mamman så småningom dök upp förklarade hon att hon brukar lägga Isak på en tom säck utanför hyddan.

Uppklädd för fotografering!

– Men sen behöver jag gå och samla ved, laga mat osv. och jag har ingen som ser efter honom när han kryper iväg från sin plats! På Birgittas uppmaning fick mamman på honom ett par byxor och smutsig skjorta inför fotograferingen.

Ännu en Dröm

När vi ser Isak och andra funktionshindrade i vårt samhälle i Loki säger vi ofta till varandra: ”Tänk om Gud kunde skicka någon som ville starta ett centra för dessa utsatta barn och ungdomar! En plats med skola, rehab, och mycket, mycket kärlek och omtanke!” Lämpliga lokaler finns, men var finns människor med en kallelse till detta?

Omskolning

Familjen Lomilis med fem barn förlorade alla sina djur, familjens enda tillgångar och försörjning, på grund av den långvariga torkan i Kenya.

Familjen Lomilis med fyra av sina fem barn

För några veckor sen dök de upp hos en av våra vänner och vädjade om en plats att bo och om hjälp. Nu får familjen ett matpaket i veckan tills vidare. Turkanas boskapsuppfödare har sällan något annat inkomstbringande att falla tillbaka på. Men i vårt odlingsprojekt får dom nu en liten jordplätt på några kvadratmeter och får undervisning om hur man kan odla sin egen mat. Bra hjälp till självhjälp.

Olika Värderingar

I Barnmissionen jobbar vi för en värld där människor skall få leva ett värdigt liv. Men vad är ett värdigt liv? Som med så mycket annat i vår värld är det ett relativt begrepp. När vi samtalade med några av de unga kineser som skall leda arbetet med att bygga ut och reparera huvudvägen förbi Loki så sa dom att om man inte har bil och lägenhet då är man fattig i Kina. Och det är inte värdigt, speciellt om man tänker gifta sig!

Du är Värdefull

En snickare i Nazaret

Jesus föddes i ett stall, hade ett fodertråg som sin första sovplats, växte upp och blev snickare i en liten oansenlig småstad, förföljdes av myndigheter och religiös polis, dömdes på falska grunder och avrättades på det mest grymma sätt! Hur värdigt var det? Och ändå var Jesus Guds kärlekshälsning till mänskligheten att vi alla är värdefulla. Han kom till oss, levde ibland oss, utstod all slags mänsklig förnedring för vår skull och kallar oss att ge gensvar till: ”Du är oändligt värdefull!”

Vi tror att varje liten gåva och insats i ett samhälle som Loki skapar små, små förutsättningar för ett värdigare liv. Därför vädjar vi till er att fortsätta vara, eller börja bli Loki Fadder genom Barnmissionen.

Märk Loki Fadder 

och använd Swish 9010802 för att ge din gåva, eller

sätt in din gåva på Plusgiro: 901080-2 alternativt Bankgiro: 901-0802

Återstår att säga ett stort tack för alla gåvor, all omtanke och alla förböner under 2017.

Era tillgivna KeA & Birgitta

Hemma på Soläng – ja solen lyser faktist idag den 22 december – för att fira jul med barn och deras familjer

Några bilder från det som hänt senast

Så långt inför juluppehållet

Julmiddag för några av våra anställda. Två helstekta får. Det bästa man vet!

Våra nyfunna danska vänner, Charlotte o Per som jobbar med MAF i Sydsudan. Här tillsammans med vår pilot för dagen, Ben.

Kenyas stora nya vindpark -365 kraftverk. Skall producera 15% av elbehovet. Läs mer på https://www.youtube.com/watch?v=pYsaQfIlI8U&t=3s

Frukost hos våra värdar i Nairobi, och kära vänner sen många år, Deborah & Evariste.

Solnedgång över Sahara

Home coming! Snö och några grader kallt. 40° kallare än i Loki!

Vem kan motstå att bli glad!