I området Turkana som är Kenyas största county har endast 4% gymnasieutbildning och 15% satt sin fot i en skola. Vi vill göra allt för att fler ska få möjligheten.

Det är 9 år sedan jag såg skolan under trädet i Lokichoggio i nordvästra Kenya. En syn som jag aldrig glömmer. Barnen, ett 100-tal satt där i dammet och blåsten. En del utan kläder, några låg sjuka på marken, i händerna hade de gula plastmuggar. På frågan vad de skulle med dem till sa de: De brukar få lite majsgröt när de kommer till skolan men idag blir det ingen mat. Det blåser för mycket och vi kan inte göra upp någon eld. Rörelsen, känslan av maktlöshet lever starkt kvar i minnet men också elden som tändes, energin som strömmade till: Här måste det göras något!!!!!

När jag nu tittar på skolan, ser de 554 barnen hissa flaggan på fredagen, ser dem i matkön, hoppa i sandlådan, fira den årliga födelsedagen, ivrigt studerande i och utanför sina klassrum och när de får sin veckofrukt/grönsak mm. går en ström genom hela kroppen. Vilket UNDER!!!

Förra året fick skolan sin slutliga permanenta registrering och igår fick vi besked av rektor Michael att den godkänts som ett KCPE center med rätt att utföra slutexamina i klass 8. De elever som blir godkända får sedan ett s.k. calling letter med möjlighet att studera vidare på gymnasiet. En utmaning då är förstås att ha pengar till detta.

Skolan drivs privat vilket vi ser som den enda möjligheten just nu för att den ska kunna utvecklas till ett bra lärocenter. Driften är en utmaning och vi skulle behöva ytterligare 200 s.k. Loki Faddrar för att säkra ekonomin. Vill du vara med? Eller vill du hjälpa oss att värva faddrar?

Hör av dig till oss eller gå direkt till denna länk och anmäl dig. 

Vi arbetar under BARNMISSIONEN

Vänlig hälsning

Birgitta